Свим службама наложено да појачају активности на чишћењу снега

Данас је одржана ванредна седница Градског штаба за ванредне ситуације. Помоћник градоначелника Александар Томић рекао је за ТВ Врањска плус да је највише пријава у овом периоду било од стране грађана који живе на територији Врања, али и из околине Барелића, села Стара Брезовица и Средњи Дел. Проблема има у махалским путевима у Кривој Феји, Пољаници и Власу. Све пријаве у вези са чишћењем путева Штаб доставља надзорном органу Водоводу, који једини има право да изда налог што се тиче радова на терену.

Градски штаб за ванредне ситуације разматрао је ситуацију насталу услед вишедневних снежних падавина. Пријаве од мештана и грађана које добија посредством Оперативног центра и од повереника цивилне заштите, односно представника месних заједница о томе постоји ли потреба за пружањем помоћи прослеђује Центру за социјални рад, Служби хитне медицинске помоћи и екипама ватрогасаца.

Један од закључака Штаба  за ванредне ситуације односи се на власнике возила којима је упућен апел да обрате пажњу на правилно паркирање својих четвороточкаша, посебно у улицама: Хиландарска, Страхињића Бана, Гњиланска и Зеленгорска, како би се омогућио несметан рад механизације службама зимског одржавања.

Наложено је Центру за социјални рад да у случају потребе обезбеди привремени смештај угроженим грађанима, као и да екипе ове установе обилазе становништво, нарочито у сеоским срединама. Градски штаб је затражио од предузећа ,,Ратко Митровић“ огранак ЈУГ 4 да настави са одржавањем и чишћењем државних путних праваца на територији града Врања.

Закључено је и да Одељење за инспекцијске послове појача контролу чишћења снега и леда испред пословних локала, стамбених зграда, аутобуских стајалишта, отворених тржних центара, као и контролу уклањања леденица.

Подели: