Због снежних падавина највећи проблеми у брдско-планинским пределимa

Снег је у Врању данас поново почео да пада и проузроковао проблеме мештанима у брдско-планинским пределима. Према речима Ведрана Ташковића, начелника Одељења за ванредне ситуације, надлежне службе им помажу када су у питању достава хране и лекова и хитна медицинска помоћ. Уколико извођачи радова не буду могли да очисте градске саобраћајнице и општинске путеве, биће проглашена ванредна ситуација, поручио је Дејан Станојевић, члан Градског већа за комуналну делатност, инфраструктуру и урбанизам.

Са проблемима се због снежних падавина сусрећу мештани Мечковца, Тесовишта, Балиновца, Барелића, села према Пољаници и Кривој Феји, Горње Жапско и Лепчинце. Градски штаб за ванредне ситуације добро координише са свим релевантним установама и службама.

Из „Путева Србије“ апелују да сви учесници у саобраћају буду опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу. Према последњим информацијама АМСС-а, на граничном прелазу Прешево и на наплатној станици Врање на ауто-путу Е-75 нема задржавања. У уторак нас у Врању очекују снежне падавине, у среду умерен снег, у четвртак делимично облачно време. Од петка до недеље могућа магла са температуром у постепеном порасту.

Подели: