Вредна донација Служби за патологију

Служби за патологију Здравственог центра у Врању београдска фирма „Гален фокус“ донирала је две дисекционе даске, ножеве за узорковање биопсијских и оперативних материјала, систем за архивирање парафинских ткивних блокова, триминг ножиће, плочицу, сетове за бојење, маркере, боју за обележавање ресекционих ивица ткива, држач плочица за сет за бојење и лабораторијски сат. Вредност донације је 168 хиљада динара.

У Здравственом центру Врање влада позитивна енергија и сви запослени се труде да што боље раде свој посао, а ми се као менаџмент уз њихову помоћ трудимо да обезбедимо што више донација и побољшамо услове за рад, рекла је директорка ЗЦ Врање др Љиљана Антић.

Начелница Службе за патологију докторка Миља Митровић захвалила се директорки Антић и менаџменту Здравственог центра на вредној донацији која ће убрзати поступак издавања патохистолошких резултата. Обрада материјала још увек се врши ручном методом, али је у плану набавка апарата за аутоматску обраду ткива, истакла је Митровићева.

Служба за патологију, која је важна карика у дијагностичкој процедури, прелази у нови Хируршки блок.

Oва служба бави се обрадом, узорковањем и анализом биопсијских и оперативних материјала. Раде се и обдукције фетуса, неонатуса и клиничко патолошке обдукације као и цитолошке анализе материјала.

Према најавама које стижу из Здравственог центра у Врању, у наредном периоду биће набављено све оно што Служби за патологију недостаје и то захваљујући Министарству здравља и уз помоћ донација, како би се Патологија модернизовала и постала конкурентна Клиничком центру Ниш и другим релевантним установама.

Подели: