Отворена изложба слика “Незаборав” аутора Мите Ристића

У Галерији Народног универзитета у Врању отворена је изложба слика “Незаборав” аутора Мите Ристића. Изложбу која је приређена у оквиру обележавања Дана града отворио je градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Изложба слика познатог врањског сликара Мите Ристића под називом “Незаборав” отворена је у присуству руководства града и многобројних грађана. Симболично изложена је 31 слика поводом Дана града 31. јануара. Градоначелник Врања др Слободан Миленковић подсетио је на период под османском влашћу и ослобађање од ропства нагласивши да иако разапети између интереса великих сила, наш национални идентитет издржао је бреме ратовања и страдања. Осврнуо се и на симболику Белог моста који је главни мотив изложених слика.

Мита Ристић је члан Савеза професионалних уметника Москве, без ограничења од 2013. године. За собом има преко 30 самосталних изложби у Србији, Македонији и Бугарској. Учесник је на многобројним заједничким изложбама у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда. Овом приликом изложио је циклус подељен  у 3 целине.

Подели: