Победе одбојкашица, пораз одбојкаша Врања у првенственим утакмицама

Одбојкашице Врања победиле су у првенству боље пласирани тим Смедерева са 3:0 у сетовима. Идентичним резултатом Панда је славила на гостовању у Нишу, док су одбојкаши Врања изгубили меч у Прокупљу. Динамо, на припремама у Турској, поражен од немачког Шајнбаха.

Изванредном игром, одбојкашице Врања, савладале су Смедерево, резултатом 3:0 у сетовима, тим који је бољепласиран на табели од Врања. За само 70 минута, врањске одбојкашице су освојиле нове бодове у шампионату Прве лиге Србије. Само је у првом сету била резултатска клацкалица и он је припао домаћим одбојкашицама , резултатом 25:23. У другом  и трећем сету , гошће из Смедерева нису пружиле адекватан отпор Врањанкама, па је у другом било 25:13, а у трећем 25:20 за Врање и победник је био решен. Све одбојкашице Врања одиграле су добар меч па су подједнако заслужне за ову победу. Врање је седмо на табели са 28. бодова а у наредном колу играју у Ваљеву са Србијанком. Ево свих резултата 17. кола Прве лиге: Фок-Таково 0:3, Ваљево – Срем 1:3, Рода – Омладинац 3:0, Врање – Смедерево 3:0, Јединство – Србијанка 0:3 и Спартак – Београд 0:3. На табели води Срем са 41освојеним бодом, док друга Рода и трећи Београд имају по 38. Врање је седмо са 28 бодова, док последња три места заузимају Јединство из Ужица, Ваљево и Фок из Новог Сада.

Победу у Другој лиги Исток, оствариле су и одбојкашице Панде на гостовању у Нишу. Савладале су Студент , максималним резултатом 3:0 у сетовима. Лако су одбојкашице Панде освојиле бодове против тима који је објективно слабији од њих. На табели води нишка Десетка са 36 бодова, Панда на другом месту има 33, а трећа Дубочица из Лесковца 30 бодова. У наредном колу у Врању се игра дерби између Панде и Десетке.

Почео је други део шампионата и у мушкој Другој лиги Исток. Одбојкаши Врања изгубили су у Прокупљу од Топличанина са 3:0 у сетовима. Овај резултат је био и очекиван, јер је прокупачки тим први на табели и има 7 бодова више од Врања, које је треће. У првом сету је било 25:18, у другом 25:13, док и је и трећи сет припао Топличанину, резултатом 25:14. У 12. колу наредне недеље Врање дочекује други тим Ниша.

Пред крај припрема у Турском летовалишту Белек, фудбалери Динама одиграли су контролни меч са немачким тимом, Штајнбах и изгубили су резултатом 4:0. Динамо је лоше одиграо меч против немачког четвртолигаша, који је претходну сезону био пласиран на осмом месту табеле. Стрелци за немачки тим били су: Ечи, Чандан, Херциг и Бишановић. Динамо је у Турској одиграо укупно седам пријатељских утакмица. Врањски тим победио је Кешлу и Арсенал из Кијева, играо је нерешено са екипом Словачко 4:4, док су изгубили од Тренчина, Курска, Срабрикена и од Штајнбаха. За неколико дана Динамо се враћа са припрема и , како је најављено, у суботу 9. фебруара имаће генералну пробу пред наставак шампионата са Радником из Сурдулице. Првенство Супер лиге почиње 16.ог фебруара а Динамо дочекује Спартак из Суботице.

 

 

 

Подели: