Петар Филиповић јуниорски првак региона Ниш у синглу и у дублу

Други део шампионата Прве лиге Србије у малом фудбалу наставља се за викенд, а после паузе играће и стонотенисери Топ Спина. Врањски стонотенисер, Петар Филиповић постао је јуниорски првак региона Ниш у синглу и у дублу. Кристијан Стошић, атлетичар из Врања освојио је друго место на трци у Херцег Новом.

За викенд се настављају борбе за бодове у Првој лиги Србије у малом фудбалу. После паузе од два и по месеца, врањски Клуб малог фудбала покушаће да избори опстанак у лиги. Деоба претпоследње позиције на табели са Калчом из Ниша, је лош биланс врањских фудбалера у јесењој полусезони, па се они надају да ће им на пролеће доћи бољи резултати. Предстоји им грчевита борба за опстанак, поготово што се лига скраћује за два клуба, па ће испасти више клубова из лиге. Генералну пробу, Врањанци су имали пре два дана у Нишу са екипом Винтер Спорт, где су играли нерешено 3:3. У првом колу наставка првенства, у петак, Врање гостује неприкосновеном лидеру на табели, Економцу у Крагујевцу.

Стонотенисери врањског Топ Спина настављају такмичење у Другој лиги Југ, у дерби сусрету у Лесковцу са Дубочицом. Врање је друго на табели са бодом заостатка иза Топличанина из Прокупља а Дубочица је трећа и конкурише за врх табеле. Док је трајала пауза у првенству сениора у Врању је одржано Првенство региона Ниш за млађе категорије. Петар Филиповић, играч врањског Топ Спина успео је да у категорији Јуниора обједини титулу првака региона. Он је у синглу био најбољи а заједно са Душаном Стаменковићем из Дубочице освојили су злато и у дублу. Филиповић је шест година за редом првак региона и налази се на првом месту Ранг листе Региона Ниш. Милица Петрићевић је у дублу са Милицом Ћирић из Пирота освојила прво место а Душан Петрићевић је, такође у дублу, био трећи са Алексом Митићем из нишког Радничког, у категорији јуниорки и јуниора. Одличан организатор турнира био је Стонотениски клуб Топ Спин у Врању.

Врањски маратонац, Кристијан Стошић освојио је друго место на трци Нова Скалинада у Херцег Новом. Стошић, који се налази на припремама у Црној Гори, на локацији Старог града, освојио је другу позицију на трци иза Кенијца Самуела Киплима. Трећи је био Босанац Урош Гутић. Траса трке била је из Старог града у Херцег Новом , степеницама, до врха тврђаве. Наредног викенда врањске атлетичаре очекује учешће на ноћном полумаратону у Београду.

Подели: