Овог викенда борба за бодове у одбојци

Одбојкашице Врања путују у Ваљево на мегдан Србијанки. Панда дочекује у дерби мечу нишку Десетку, док одбојкаши Врања играју са другим тимом Ниша.

У Првој одбојкашкој лиги за жене на програму су мечеви 18. кола шампионата. Одбојкашице Врања одлазе на тешко гостовање у Ваљево, где се састају са Србијанком, тимом који конкурише за врх табеле. Ваљевчанке су, пре овог кола, четврте на табели, али имају само три бода мање од трећепласираног Београда и другопласиране Роде. Домаћи тим је у предности, али Врање нема шта да изгуби и може да иде на меч да се надиграва. Врање је на седмом месту са 28 бодова. Интересантно је и то да за Србијанку у овом првенству игра бивши капитен Врања Ана Петровић, а до скоро је играла и бивша врањска одбојкашица, Мијовић.

Дерби 14. кола Друге лиге Исток за жене игра се у Врању између Панде и Десетке из Ниша. Десетка је прва на табели са 36, док је Панда друга са три бода мање. Пошто је Дубочица из Лесковца одиграла меч овог кола раније и победила Стампедо у Нишу са 3:1, и она се придружила Панди на другом месту са 33 освојена бода. Драж овом сусрету даје и податак да је у јесењем делу шампионата једини пораз нишком тиму нанела управо Панда и то на њиховом терену. Очекује се велика борба за сваки поен. Утакмица се игра у сали Медицинске школе у Врању у суботу од 17 сати.

Утакмица 12. кола у мушком такмичењу доноси меч у Врању између истоименог домаћег тима и другог тима прволигаша Ниша. Одбојкаши Врања трећи су на табели са 23 бода, други тим Ниша је претпоследњи са само 6 бодова, па ако је судити по распореду на табели, победа врањског тима не би смела да се доведе у питање. Ова утакмица нема неку велику драж, јер Врање има минималне шансе да се умеша за врх табеле, а Нишлије играју ову лигу само да би калили младе играче. Утакмица се игра у малој сали Хале спортова у 20 часова.

Подели: