Председник Вучић посетио две фабрике намештаја у Владичином Хану

Председник Александар Вучић у оквиру посете општини Владичин Хан обишао је фабрике намештаја „ГН Комерц Инжењеринг“ и „ДН Компани“ заједно са државним секретарoм у Министарству привреде Драганом Стевановићем и генералним секретарoм председника Николом Селаковићем.

„ГН Комерц Инжењеринг“ основан је 2004. године и тренутно упошљава 70 радника. Бави се производњом и продајом трпезаријских столица и столова и опремањем ресторана, хотела, кафића и других објеката. Предузеће има заокружен процес производње, у чијем саставу се налазе радне јединице: машинска обрада, лакирница, тапетарија, кројење и шивење. Основна обележја развоја предузећа су квалитет, квантитет, континуитет и конкурентност.

„ДН Компани“ из Владичиног Хана је једини српски произвођач љуштеног буковог фурнира. Тренутно упошљава 130 радника. Фабрика је почела са радом 2005. године, када је четири до пет радника производило неколико хиљада столица, углавном за српско тржиште. Менаџмент компаније је одлучио да покрене и линију за производњу љуштеног буковог фурнира. Вишак произведеног фурнира се извози.

Столице „ДН Компани“ налазе место у вртићима, школама и угоститељским објектима у Немачкој, Данској, Шведској, Аустрији, Словенији, Чешкој, Великој Британији, као и на тржишту САД-a, Канаде и Јужне Кореје. Производне капацитете предузећа чинe погон за обраду буковог дрвета за производњу фурнира и погон за израду намештаја од фурнира. Пословни планови предузећа су проширење производних капацитета и унапређење производње, као и освајање нових тржишта.

Подели: