Гимназија и руски Универзитет “Шухов“ потписали Споразум о сарадњи

Гимназија „Бора Станковић“ и Универзитет „Шухов“ потписали су Споразум о сарaдњи и том приликом делегацију Гимназије дочекали су директор Института за српски језик и коминикацију и доцент Катедре за стратегијски менаџмент Викторија Николајевна Рјапухина, као и представници Универзитета „Шухов“.

За време потписивања Споразума одржан је округли сто где су се представници Универзитета презентовали 22 факултета у оквиру рада Универзита на којем се тренутно школује 25.000 домаћих и иностраних студената и представили могућност наставка школовања гимназијалаца на поменутом универзитету.

Том приликом уручене су захвалнице ректору БДТУ „Шухов“ проф. др Сергеју Николајевичу Глагољеву за изузетан допринос у развијању пријатељских односа између Србије и Русије и Викторији Николајевној Рјапухиној за очување и неговање традиције српског народа на територији Русије.

Пре почетка конференције, директорка гимназије Сузана Мишић Станковић уручила је захвалнице ректору Духовне семинарије и студенту Ненаду Бојкову.

Подели: