Победа кошаркаша Мораве и Радника и стонотенисера Топ Спина

Кошаркашки клубови из Пчињског округа, Радник из Сурдулице и Морава из Владичиног Хана победили су у мечевима 17. кола Прве Регионалне лиге Исток. Победу је остварио и врањски Стонотениски клуб Топ Спин на гостовању Дубочици у Лесковцу.

Кошаркаши Радника из Сурдулице, лидери на табели Прве Регионалне лиге Исток, теже него што се очекивало савладали су у Нишу Јуниор, резултатом 78:73. У сали Душко Радовић, водила се велика борба, између искусне екипе из Сурдулице и младих и полетних играча Јуниора, који се боре за опстанак у лиги. Радник је водио у првој четвртини са 27:26. На полувремену је било 46:39, да би после трећег периода игре разлика у корист Радника била 4 коша. На крају у неизвесној завршници искуснији тим је дошао до победе и остао усамљен на првом месту.

Морава је у Владичином Хану пропустила да високом разликом савлада индиспонирани тим Димитровграда. Гости, који су у Владичин Хан допутовали без неколико првотимаца, нису пружили адекватан отпор тиму Мораве, док су домаћи играчи играли онолико колико им је било потребно за победу. Меч је завршен резултатом 84:63. Морава је покварила скор у односу на нишки Фер плеј, са којим се налази, заједно са Радником, у борби за прву позицију на табели. Тренутно, Нишлије имају бољи скор од Мораве за 85 кошева, што би могло у неким комбинацијама да има пресудан значај за пласман на крају првенства. Већ наредног викенда ствари око пласмана у врху табеле могу бити доста решене. У Сурдулици ће играти Радник и Морава и од резултата овог меча зависиће пласман у врху табеле. Ако победи Морава, три тима ће имати исти број бодова а у случају победе Радника, његови кошаркаши имаће две победе више у односу на Ханчане и једини конкурент за прво место биће им нишки Фер Плеј.

Победу су остварили стонотенисери Варњског Топ Спина у 11. колу Друге лиге групе Југ. Победили су у Лесковцу, одличну Дубочицу, резултатом 4:3. Топ Спин је овом победом задржао прикључак за Топличанином из Прокупља на један бод а Дубочица је треће место препустила стонотенисерима Радничког из Пирота. Наредне недеље у Врању гостује Ђердап из Кладова.

 

 

 

 

 

Подели: