Рукометна сезона у Супер Б лиги Исток-Запад наставља се утакмицама 12. кола

Рукометни шампионат Супер Б лиге наставља се за викенд утакмицама 12. кола. После паузе од два и по месеца поново ће се водити борба за бодове.

Завршава се пауза у шампинату Супер Б рукометне лиге, па ће рукометаши на терен у дане викенда у борбама за нове бодове. Мечеви 12. кола шампионата су на програму у суботу и недељу, а Рукометни клуб Врање 1957 угостиће у врањској Хали спортова рукометаше Хајдук Вељка из Неготина. Утакмица је заказана за 19 сати. Играће два тима која су потпуно изједначена на табели Супер Б лиге Исток-Запад. Врање 1957 је номинално на петом месту са 12 бодова, колико има и шести Хајдук Вељко. Оба клуба су остварилa по 6 победа и по 5 пораза. Врањски тим је у првом делу шампионата постигао 309 а примио 302 гола, док су Неготинци 328 пута погодили противничке мреже, док су њихови голмани капитулирали 325 пута. Због вишка од четири гола у односу на Хајдук Вељка, Врање 1957 је на петој позицији на табели. Оба тима су претрпела неке измене у саставима тимова, па се очекује да се види ко је бољи на почетку другог дела сезоне. Врање 1957 има предност домаћег терена, али и тим из Неготинске Крајине није без шанси.

У првом делу сезоне највише је показао Раднички из Крагујевца, који је са три бода предности у односу на Дубочицу из Лесковца освојио титулу јесењег првака. У борбу за прву позицију и пласман у виши ранг, поред два поменута клуба, може се умешати и Бела Паланка, која је трећа са 17 бодова и која има врло искусан тим. Испод шестог Хајдук Вељка су тимови који ће се борити за опстанак. То су: Прибој, Златар из Нове Вароши, Топличанин из Прокупља, Житорађа, Победник из Пријепоља и Локомотива из Лапова, за коју се може рећи да је већ испала из лиге, јер нема ни један бод.

У 12. колу шампината играће: Раднички-Топличанин, Врање 1957-Хајдук Вељко, Прибој-Куршумлија, Победник-Златар, Дубочица-Локомотива и Житорађа-Бела Паланка. У овом колу, гледајући парове, меч у Врању је дерби кола.

Подели: