Од 1. марта почиње акција контроле режима саобраћаја у пешачким зонама

Предузеће „Урбанизам и изградња града Врања“ у сарадњи са надлежним инспекцијским службама Републике Србије и Града Врања, од 1.марта 2019. године, почеће акцију контроле режима саобраћаја у пешачким зонама на територији Града Врања.

Ово предузеће огласило се саопштењем које је потписао в.д. директора Бранимир Стојанчић.

Прва фаза акције, која ће трајати до 1. априла, има за циљ сарадњу са грађанима и превентивног је карактера.

-Зато Вас подсећам да је у улицама пешачке зоне забрањено кретање, заустављање и паркирање (саобраћај) свих возила. У улицама пешачке зоне може се возилима највеће дозвољене укупне масе до 3,5 тона, дозволити кретање у времену од 05:00 до 08:00 часова и од 16:00 до 17:00 часова крећући се брзином кретања пешака и то:

1.      Возилима којима се врши снабдевање предузећа, радњи и угоститељских објеката;

2.      Возилима за превоз новца, вредносних папира и поштанских пошиљки;

3.      Возилима за потребе драђења, извођења радова на адаптацији и одржавању објеката, одржавању свечаности, приредби, изложби и других посебних потреба.

За кретање ових возила Одељење за урбанизам, имовинско правне послеове комунално-стамбене делатности и заштиту животне средине Града Врања издаје одобрење које се мора налазити у возилу.

Позивам Вас да до 1. априла 2019. године извадите ово одобрење – наводи Стојанчић у саопштењу.

Друга фаза акције, која почиње 1. априла 2019. године, обухватиће свакодневну контролу и санкционисање несавесних грађана.

-Поред контроле уласка и кретања возила у пешачким зонама,  град Врање обезбедиће хоризонтално и вертикално обележавање пешачких зона, као и баријере у виду стубића и жардињера за спречавање уласка возилом у пешачку зону. Самовољно склањање и оштећење ових баријера без одобрења надлежних служби повлачи казну до 100.000 динара за починиоца. Позивам Вас да се одговорно понашамо према нашој имовини и да сви безбедно уживамо у пешачким зонама у Граду Врању – стоји на крају саопштења које је потписао в.д. директора предузећа „Урбанизам и изградња града Врања“.

Подели: