Атлетичари, кик боксери и каратисти успешни на турнирима

Врањски атлетичари, кик боксери и каратисти били су врло успешни на  такмичењима у Истанбулу, Суботици и Куршумлији. Поред освојених медаља, проглашени су и за набоље такмичаре на турнирима.

Члан Атлетског клуба Врањски маратонци, Кристијан Стошић, освојио је прво место на трци на 3.000  метара, која је одржана у Истанбулу у Турској. Он је осим победе поставио и рекорд трке. Стошић је и на трци на хиљаду 500 метара био врло успешан, јер је освојио друго место. Заједно са осталим врањским атлетичарима, Кристијан Стошић ће учествовати на трци од десет километара која ће бити у оквиру државног првенства у Крушевцу. А на Зимском маратону – самопревазилажења, који је одржан у Нишу, десет атлетичара из Врања били су доста успешни. Саша Ћуковић освојио је друго место у маратонској трци, док је Драган Бојовић био трећи у полумаратону. Најбоља атлетичарка из врањског клуба била је Алаксандра Кржалић, која је освојила шесто место.

На међународном Енпи купу, који је одржан у  Суботици, каратисти Врања и Феникса освојили су четири златне, и по једну сребрну и бронзану медаљу. Тамара Мисирлић из Карате клуба Врање освојила је два прва места у борбама и катама у својој категорији. Из Карате клуба Феникс, Луна Митровић је била прва, Маша Дончић друга, док су бронзане медаље освојили: Вила Станковић, Маша Илић и Страхиња Тасић. Екипно је Феникс у једној од млађих категорија освојио прво место. Учествовало је 1.200 такмичара из 13 земаља.

Кик боксери из Централне Србије учествовали су на првенству, које је одржано у Куршумлији. Учествовала су 116 такмичара из 12 клубова централне Србије. Турнир је одржан у дисциплини Кик лајт контакт.

Из два врањска клуба учествовало је девет кик боксера, који су освојили две златне и четири сребрне медаље. Душан Ташковић је осим освојене златне медаље проглашен за најбољег такмичара турнира у категорији пионира. Другу златну медаљу за Врање освојио је Марко Тасић. Најбољи клуб на турниру био је Кик бокс клуб Ниш, чији су такмичари освојили 17 медаља. Најбољи сениор је Милош Јанковић из нишког клуба, најуспешнији јуниор је Дамир Сејдија из Бора а кадет, Лука Радевић из клуба 028. Следеће такмичење на којем ће учествовати кик боксери из Врања је на Србија опену у Београду у дисциплинама К-1 и Кик лајт контакт.

 

 

Подели: