Скрининг прегледи без заказивања за све жене 8. марта

Здравствени центар Врање у оквиру кампање Март месец борбе против рака 8. марта на Међународни дан жена, организује превентивне прегледе без заказивања за све жене које тог дана дођу на преглед.
– С обзиром на значајну улогу коју жене имају данас у породици и друштву, на многобројне захтеве које пред њих свакодневно поставља живот, најважније је да жене, мајке, сестре, баке данас буду здраве. Здравље је оно што им ми у Здравственом центру желимо и поклањамо за 8. март, каже директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић позивајући све жене да се одазову позиву на скриниг прегледе.
Редовна примена прегледа или теста, у циљу раног откривања болести код људи који још немају симптоме те болести и који се налазе у просечном ризику оболевања назива се скриниг и Здравствени центар Врање позива све жене да на овај дан ураде нешто најбоље за себе и своје здравље, да ураде скрининг, да учествују у програмима раног откривања рака.
Прегледи и тестови нису болни ни непријатни, рано откривање и лечење доводе до излечења а највећи број скринигом откривених оболелих особа продужава им живот.
Све жене које желе да ураде скриниг прегледе могу да се консултују са својим изабраним лекаром или да посете Центар за превенцију где могу да ураде основне превентивне прегледе и добију савет.
Подели: