Ватрогасно спасилачко возило и за Врање

Министарство унутрашњих послова набавило је за потребе Сектора за ванредне ситуације седам ватрогасних возила. Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је прецизирао да ће две цистерне највећег капацитета, са више од 10.000 литара, бити додељене ватрогасно-спасилачким јединицама у Кикинди и Крушевцу, док ће пет нових навалних ватрогасно-спасилачких возила добити јединице у Београду, Врању, Лесковцу, Новом Пазару и Сомбору. Он је такође најавио и нова улагања у ватрогасно-спасилачке јединице.

Министарство унутрашњих послова, према речима минситра, купило је 33 нова ватрогасно-спасилачка возила марке „МАЗ“, од чега је 21 испоручено, рачунајући и ових седам, док ће преосталих 12 бити испоручена у априлу.

Он је пренео да је поред ових возила, договорена набавка још 25 ватрогасно-спасилачких возила типа „МАН“, од којих ће 14 бити испоручено крајем јула и почетком августа, док ће осталих девет бити испоручено до краја јануара следеће године.

Министар је најавио да ће ватрогасно-спасилачке јединице до краја јула или почетка августа добити и 17 камиона типа „КАМАЗ“ и додао да се током ове године планира уговарање набавке око 300 ватрогасно-спасилачких теренских комби возила, специјалних логистичких возила за потребе Сектора за ванредне ситуације.

Министарство унутрашњих послова, како је рекао, набавило је и три теренска возила за праћење и сузбијање шумских пожара, као и осам теренских моторних возила са припремљеним изводом инсталације за колску радио станицу и додатну опрему.

Стефановић је нагласио да Министарство, кроз сарадњу са британским и другим ватрогасним савезима, разматра и набавку једног дела половних возила која су у одличном техничком стању, а која ће заменити возила у ватрогасно-спасилачким јединицама, од којих су нека, нажалост, произведена и 70-их година прошлог века.

Извор: Влада Србије

Подели: