Стевановић: Постоји интересовање и страних и домаћих инвеститора за Симпо и Јумко

Држава је наменила 1,7 милијарди динара за развој предузетништва и тај новац се не дели по партијским, већ пословним обележјима, што ову власт потпуно разликује од оне претходне, рекао је у интервју за „Блиц“ Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде.

-Ако је то мало, обезбедићемо још 300 милиона јер је развој малог и средњег предузетништва кључ развоја државе. У 2018. основано је 20.000 нових предузећа у односу на 2017. и отворено преко 55.000 нових радних места, што је резултат политике подстицаја – рекао је Стевановић и истакао важност врањског Симпа.

-Важан је због Србије и 2.400 људи који тамо раде. За њих, али и 1.500 радника  из „Јумка“ држава је много урадила. Они сада раде а не као 2013. када су били на улицама. То није урађено да би остале у власништву државе већ да би се консолидовале па тек онда приватизовале. И за једну и другу фирму постоји интересовање и страних и домаћих инвеститора, али чекамо да се усвоје УППР-ови и нађемо партнера рекао је између осталог за Блиц државни секретар Драган Стевановић.

Подели: