Oбилазак радова на изградњи електродистрибутивне мреже у Грделичкој клисури

Представници Електропривреде Србије, ЕПС Дистрибуције, Кодар Енергомонтаже, Siemens-a и Коридора Србије обишли су радове на изградњи електродистрибутивне мреже за потребе напајања објеката у функцији аутопута Е-75 у Грделичкој клисури као и трафостанице у Момином Камену. Обиласку је присуствовао и Горан Николић, директор Огранка Електродистрибуције Врање.

Фото: Врањска плус

Милорад Грчић, в.д. директора Електропривреде Србије, истакао је да је сваки квадратни метар Србије подједнако важан у оквиру граница земље.

– Пројектима које реализујемо, сва околна места, општине и села добијају веће капацитете снабдевања електричном енергијом као и стабилније напајање струјом. Улагање има ширу намену од оне основне, да се задовољи потреба изградње аутопута – рекао је Грчић.

Укупна вредност инвестиције у трафостаницу, постављање каблова и повезивање водом трафостаница од Владичиног Хана до Предејана износи око 3,5 милиона евра односно око 400 милиона динара. Планирано је да комплетни радови буду завршени почетком маја, до Ђурђевдана.

Подели: