Одржана редовна седница Градског штаба за ванредне ситуације

У малој сали Скупштине града одржана је четврта редовна седница Градског штаба за ванредне ситуације којом је председавао градоначелник др Слободан Миленковић. На данашњем заседању усвојен је Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за 2018. годину и Оперативни план спровођења превентивних мера заштите од пожара на отвореном простору и шумских пожара на територији града Врања.

На основу обавештења Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације – Одељења за ванредне ситуације у Врању да је претходних недеља регистровано повећање броја пожара на отвореном простору, а у циљу обезбеђења одређеног нивоа пожарне сигурности како би се избегле евентуалне последице, Градски штаб за ванредне ситуације апелује на све грађане да не пале стрништа. Подсећања ради, Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање остатака усева, биљних остатака и смећа на отвореном простору. Такође, забрањено је ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме.

На данашњој седници увојен је и Предлог одлуке о одређивању субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање на територији града Врања.

Извор: Градски сајт

Подели: