Врање памти НАТО злочине

На седници Организационог одбора за обележавање 20 година од почетка НАТО агресије на нашу земљу, којом је председавао градоначелник Врања др Слободан Миленковић, усвојен је програм активности које ће бити завршене главном церемонијом 24. марта испред споменика погинулим војницима, полицајцима и грађанима Врања у оружаним сукобима и НАТО агресији од 1990. до 2003. године.

Програмом је предвиђено отварање изложбе фотографија из времена НАТО агресије под називом „Врање памти НАТО злочине“, за петак 15. март од 18 часова у Малој галерији Народног музеја, на којој ће говорити градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

У петак 22. марта, биће одржан Јавни час за све ђаке основних и средњих школа на територији града, на тему НАТО агресије. За ђаке преподневне смене Јавни час почеће у 8 часова, док ће за ђаке послеподневне смене он бити одржан од 14 часова.

Истог дана, градоначелник ће одржати пријем бораца са караула Kошаре, Горожуп, Морина, Дева и Ћафа Прушит, као и припадника МУП-а рањених током НАТО агресије у Великој Сали Скупштине.

За чланове породица погинулих у НАТО агресији, бораца са караула, припадника МУП-а и средњошколаца, планирана је и посета музејској поставци у команди Kопнене војске Србије у Нишу. Одавање почасти погинулима у НАТО агресији и у сукобима насталим разбијањем Југославије, као главна церемонија, почеће у недељу 24. марта од 8:30 минута, на платоу испред Галерије Народног музеја.

Извор: Градски сајт

Подели: