Каратисти Врања и Феникса на Регионалном шампионату у Баточини

Врањски кик боксери учествовали су на међународном турниру у Београду. Каратисти Врања и Феникса борили су се на Регионалном шампионату у Баточини, док је маратонац Кристијан Стошић освојио треће место на полумаратону у Крушевцу.

У Београду је одржан Европски куп у кик боксу, Београд Опен 2019. Такмичари из 14 земаља, њих 300, такмичило се у дисциплинама К-1 и Кик лајт контакт. Борбе су вођене на 4 борилишта. Из два врањска кик бокс клуба учествовала су 4 такмичара. Марко Димчић је у категорији до 69 килограма освојио сребрну медаљу. Ивана Давидовић у категорији до 60 килограма и Младен Стошић у категорији до 63,5 килограма освојили су трећа места и бронзане медаље. Четврти врањски такмичар, Урош Гвозденовић у категорији до 71 килограма остао је без пласмана.

Каратисти Врања и Феникса учествовали су на Првенству ужег региона у Баточини у организацији Шотокан федерације Србије. Четири такмичара Карате клуба Врање освојили су две златне и по једну сребрну и бронзану медаљу. Златне медаље освојили су Јована Бабовић и Страхиња Стојановић, док је Тамари Мисирлић припало сребро а Јовану Трајковићу Бронза у борбама. Освајачи медаља стекли су право учешћа на Купу Србије, који ће се одржати у Београду.

Из Карате клуб Феникс такмичило се 12 каратиста у Регионалном такмичењу и у такмичењу за најмлађе учеснике под називом Кохаи куп. У Регионалном такмичењу, Јована Јовановић освојила је прво а Милош Стојановић треће место. На Кохаи купу, каратисти Феникса освојили су две златне, у екипној и 8 прва места у појединачној конкуренцији у категорији ката. Такмичење се одвијало у дисциплинама: Кате екипно и појединачно, Микс и Кумите борбе. Наступило је 260 такмичара из 30 клубова.

Члан Атлетског клуб Врањски маратонци, Кристијан Стошић освојио је треће место на трци на 10 километара, која је одржана у Крушевцу у оквиру Првенства Србије. Прво место освојио је Милан Митровић, док је други био Огњен Стојановић. Ово је прва освојена медаља за врањски атлетски клуб на неком од државних првенстава. Поред Кристијана Стошића учесници трка у Крушевцу из врањског клуба били су и Саша Ћуковић и Никола Јањић. За викенд ће двојица такмичара, Врањских маратонаца бити учесници ултрамаратонске трке од Београда до Ниша

Подели: