Одбојкашице Врања завршиле шампионат у Првој лиги Србије на седмом месту табеле

Женски одбојкашки клуб Врање завршио је сезону у Првој лиги Србије на седмом месту табеле и у наредном шампионату биће учесник другог ранга такмичења у нашој земљи.

Сезона, која је управо завршена, у Првој одбојкашкој лиги за жене била је врло неизвесна, јер је велики улог био на столу. Због реорганизације такмичења, требало је обезбедити пласман изнад десетог места, јер у наредној сезони Прва лига Србије имаће 10, а не 12 клубова као до сада. Све је то било пред одбојкашицама Врања, које су и трећу сезону у другом рангу такмичења у Србији, успешно привеле крају. Освојиле су Врањанке на крају првенства седмо место са 34 бода уз 11 победа и исто толико пораза. Руку на срце, могле су, врањске одбојкашице, да имају бољи скор, да су имале мало више спортске среће. Неколико мечева изгубиле су у тај бреку, када су већ имале победу у џепу. Са тим бодовима биле би сигурно изнад петог места на табели, премда и овако није лоше. Женски одбојкашки клуб Врање остварио је бољи пласман у овој сезони у односу на претходну. Прошли шампионат завршиле су, врањске одбојкашице на 9 месту са 8 победа и 14 пораза, док су најбоље биле у дебитантској сезони у Првој лиги у сезони 2016/17, када су оствариле пласман на треће место уз 14 победа и само 8 пораза. Овим резултатом и пласманом одбојкашице су оправдале очекивања и омогућиле су спортској публици у Врању да и у наредној сезони гледа квалитетну женску одбојку.

Прво место, ненадано је освојила екипа Београда, која се пласирала у виши ранг. Из Прве лиге испали су Јединство из Ужица, Ваљево и Фок из Новог Сада. Из Прве Б лиге ушао је Раднички из Београда а из Супер лиге испало је Динамо из Панчева, па су они нови чланови Прве лиге Србије. За једно место у вишем рангу играће Уб и Срем из Сремске Митровице, па ко изгуби остаће у Првој лиги за жене. Лига ће у наредној сезони бити састављена од следећих клубова. Уб или Срем, Рода и Раднички из Београда, Србијанка из Ваљева, Омладинац из Нових Бановаца, Смедерево, Таково из Горњег Милановца, Спартак из Љига, Динамо из Панчева и Врање.

Женски одбојкашки клуб је тренутно једини клуб у граду, који је обезбедио такмичење у квалитетном рангу у Србији и за наредну сезону.

Подели: