Одржано такмичење у креирању бизнис планова

Након едукативне радионице којој је присуствовао велики број ученика основних и средњих школа са територије Пчињског округа, данас је у сали Дома војске градоначелник Врања др Слободан Миленковић отворио „Такмичарске дане младих иноватора и предузетника“ на којима се надметало 35 екипа са око 160 ученика из Бујановца, Владичиног Хана, Прешева, Медвеђе као и Врања.

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ пружили су ученицима јединствену прилику да искажу своју пословну идеју и буду корак ближе њеној реализацији. Њихов задатак је био да направе најбољи бизнис план.

Интересовања ученика под будним оком ментора била су усмерена, поред медицине и здравих стилова живота, на IT технологију, туризам и пољопривреду.

Локална самоуправа активно ради на оспособљавању младих како би у пракси применили стечена знања. Увођење дуалног образовања са новим профилима као и усвајање „Плана развоја креативних индустрија“ само су неке од мера којима се ствара додатни простор за рад младих и талентованих људи.

Организатор такмичења је Савез проналазача Србије у сарадњи са градом и Канцеларијом за младе.

Подели: