Врање у знаку „Бориних књижевних дана“

Врање ће у периоду од 21. до 23. марта бити у знаку „Бориних књижевних дана“, који се организују у част великана српске књижевности Борисава Станковића. Манифестацију ће вечерас у Галерији Народног музеја у 19 сати званично отворити градоначелник Врања др Слободан Миленковић, а након тога биће одржана промоција књиге „Заблуда светог Себастијана“, аутора Владимира Табашевића добитника Нинове награде. Говориће и Јасмина Радојичић, уредница књиге у издавачкој кући „Лагуна“.

Сутра у сали Периодике у 10 сати биће одржана књижевна радионица за средњошколце са Еленом Пренџовом, песникињом и слемерком из Скопља и Немањом Стојковићем Блекијем, песником из Врања. У 17 сати у одељењу Јавне библиотеке у Врањској Бањи биће одржано књижевно поподне са песницима Удружења књижевника из Врања. Учествоваће Благоје Савић, Мирослав Манасијевић, Миле Kостић и Жикица Димитријевић.

У 19 сати у сали Периодике у Јавној библиотеци биће организована промоција књиге „Југо увек окреће на буру“, ауторке Лауре Барне. Последњег дана манифестације, која се организује другу годину заредом, у 11 сати биће положено цвеће на споменик Бори Станковићу у Градском парку.

У 19 сати у Јавној библиотеци биће приређена промоција дела издавачке куће ,,Партизанска књига“. Организатори „Бориних књижевних дана“ су Град Врање и Јавна библиотека „Бора Станковић“.

Извор: Градски сајт

Подели: