„Борини књижевни дани“ и у Врањској Бањи

Ове године организатори Бориних књижевних дана пажњу су посветили и Врањској Бањи, па је у огранку Библиотеке “Бора Станковић” одржано књижевно поподне са песницима Удружења књижевника из Врања. Учествовали су: Благоје Савић, Мирослав Манасијевић, Миле Костић и Жикица Димитријевић.

Окупило нас је књижевно дело Борисава Станковића које је вечно и које ће живети док постоји Србија, зато што је изворно и пуно поетике, рекао је поводом обележавања „Бориних књижевних дана“ у Врањској Бањи песник Благоје Савић. Он је том приликом публици представио најновију збирку „Терапија свести“ у којој се обраћа речи, а назив је симболичан и повезан са свесношћу која у поезији мора бити на високом нивоу.

Миле Костић је искористио прилику да прочита „Разговор са Бором“ из књиге која се састоји од 40 прича написаних врањским дијалектом као и књижевним језиком. Он је, како каже, током 25-годишњег рада у Гимназији често разговарао са Бором.

Млади песник Мирослав Манасијевић представио је одломак из књиге „Вукови у нама“, чији су стихови посвећени љубави. Једноставна поезија, бунтовност, наизглед једнолична и читљива песма карактеристике су овог дела. Аутор је најавио да је нова збирка у припреми.

Жикица Димитријевић, који се претежно бави поезијом за децу, рекао је како свака прича носи дозу ироније. Он се представио „Царским играма“ и стиховима о комарцима.

Подели: