Одбојкаши и стонотенисери имају још две утакмице

Два кола пре краја шампионата, стонотенисери Топ Спина из Врања обезбедили су пласман у виши ранг, а одбојкаши Врања су у Плеј оф групи пласирани на треће место табеле.

У Другој стонотениској лиги групе Југ и у Другој лиги Исток за одбојкаше остало је да се одиграју још два кола а пласман је већ познат. Стонотенисери врањског клуба Топ Спин за две сезоне прескочили су два ранга такмичења. У текућем шампионату у Другој лиги група Југ, налазе се на деоби првог места са Топличанином из Прокупља са по 31 освојеним бодом. Остало је да се одиграју још два меча до краја првенства али су Врањанци и Прокупчани већ нови чланови вишег ранга такмичења. Два клуба из ове лиге остварују пласман у Прву лигу а то су Топ Спин и Топличанин. Први пратилац поменутом двојцу је Раднички из Пирота, али он заостаје четири бода па нема ни теоретске шансе да их угрози на прва два места на табели. Топ Спину су остале две утакмице у којима се састаје са Пиротом, као домаћин и у последњем колу, као шлаг на торти, меч у Прокупљу са Топличанином. Тај последњи сусрет врањских и топличких стонотенисера биће играње за престиж и за заједничку прославу пласмана оба клуба у виши ранг. Мечеви последња два кола у стонотениској Другој лиги групе Југ су на програму 6. и 13. априла.

И у Другој лиги Исток за одбојкаше остало је још два кола до краја овогодишњег првенства. Због мањег броја клубова у лиги 8, а предвиђено је 12, по први пут у овој сезони уведен је Плеј оф и Плеј аут. Одбојкашки клуб Врање са великим амбицијама је ушао у ово првенство и на крају ће завршити на трећем или четвртом месту табеле. Да ли је то успех, то је тема за разматрање. Врањски одбојкаши су први део сезоне одиграли одлично и ушли су у Плеј оф групу са екипама Топличанина из Прокупља, Десетке из Ниша и Хајдук Вељка из Неготина.

Два кола пре краја Врањанци су на трећем месту са 33, два више од Неготинаца а 7 бодова мање од другопласиране Десетке из Ниша. Титулу је већ раније освојио прокупачки Топличанин и он ће у квалификације за попуну Прве лиге. У Плеј аут групи интересантна је борба за опстанак, али с обзиром на некомлетну лигу, може да се догоди да не испадне ни један клуб. Последњи Радан из Лебана има само један бод, а седми Пирот 16 бодова. Врање до краја шампионата игра као домаћин са Хајдук Вељком и то ће бити дуел који ће одлучити директно о пласману на треће место. А у последњем колу врањски одбојкаши одлазе у госте прваку Топличанину.

 

 

Подели: