Динамо из Врања и Радник из Сурдулице играће у Плеј ауту

У мечу последњег кола регуларног дела фудбалске Супер лиге, Радник је у Сурдулици победио Динамо, резултатом 3:0. Клуб малог фудбала Врање славио је на домаћем трену над Ивањицом са 5:3.

Утакмица, која је пре почетка имала велики значај, испоставило се да по њеном завршетку тај значај уопште није био битан. Радник и Динамо одиграли су у Сурдулици меч последњег, 30. кола шампионата Супер лиге Србије. Победа је припала Раднику, резултатом 3:0, полувреме 1:0. У равноправној игри, Динамо је нападао а Радник давао голове. Меч је био значајан за Динамо, због бодова за опстанак, а за Радник, у неким комбинацијама за улазак у Плеј оф. Међутим, победом Војводине над Партизаном, све дилеме око пласмана Радника у Плеј оф су решене. Радник ће са Динамом играти Плеј аут лигу. Динамо је наступио на мечу без неколико стандардних играча, што се одразило на игру па су, фудбалери из Сурдулице са два гола Златановића и једним Дамњановића, дошли до победе. Сада су формиране групе за наставак такмичења, које почиње наредног викенда. За првака ће играти: Црвена Звезда, Раднички из Ниша, Партизан, Чукарички из Београда, Младост из Лучана, Напредак из Крушевца, Војводина и Пролетер из Новог Сада. Групу за опстанак чине: Спартак из Суботице, Радник из Сурдулице, Вождовац и Рад из Београда, Мачва из Шапца, Динамо из Врања и Земун. Две најслабије екипе испашће у Прву лигу, док ће клуб који освоји 6. место на табели Плеј аута играти бараж за једно место са трећепласираним тимом из Прве лиге Србије. У првом колу Плеј аута играће Мачва- Динамо у Шапцу и Радник-Бачка у Сурдулици.

Клуб малог фудбала Врање, у суботу је освојио врло важне бодове у дуелу са Ивањицом. Меч 20. кола Прве лиге Србије, који је одигран у Врању заслужено је припао врањском тиму, резултатом 5:3, полувреме 3:2. У врло борбеној игри пред рекордним бројем гледалаца у овој сезони, врањски тим је головима Крстића, Трајковића и Јањића, који се три пута уписао у листу стрелаца, освојио је значајне бодове за останак у лиги.

Директном конкуренту, Ивањици, Врање се приближило на само бод разлике, па се у наредна два меча очекује велика борба за сваки бод. Ивањица је сада девета са 23 бода, Врање, десето има 22, Једанаести Рб је сакупио 18, док последње Смедерево има само два бода. У 21. колу Врање гостује екипи Рб у Београду.

Подели: