Обележена 20. годишњица од погибије седморице војника у Рељану

Полагањем венаца и цвећа, почасним плoтуном, минутом ћутања и извођењем државне химне у селу Рељан обележена је двадесетогодишњица од погибије припадника 78. моторизоване бригаде тадашње Војске Југославије. Сви припадници бригаде у том периоду били су на терену, на положајима и на различитим задацима. Када су ракете и бомбе прекриле ово село код Прешева, НАТО пројектили отргли су седморицу хероја од својих породица.

15. априла 1999. године, од дејства НАТО авијације, погинули су: војник на служењу војног рока Слободан Мирковић, војници у резерви Александар Поповић и Нинослав Миленков, војник по уговору десетар Димче Стаменов, старији водник Жељко Алар, капетан Драган Лукић и мајор Љубисав Стојановић. Бригадни генерал Слободан Стопа истакао је приликом свог излагања да је наша дужност и обавеза, због нараштаја који долазе, да тешке тренутке сачувамо од заборава и очувамо успомену на оне који више нису са нама у жељи да се такво време никада више не понови.

Крај спомен обележја са плочом у коју су уклесана имена храбрих припадника 78. моторизоване бригаде венце су положили: командант Копнене војске генерал потпуковник Милосав Симовић испред Министарства одбране и Војске Србије, председник Скупштине Дејан Тричковић испред града Врања, председник Градске општине Врањска Бања Драган Сентић, заменик председника општине Бујановац Стојанча Арсић, делегација Полицијске управе Врање на челу са начелником Игором Живковићем, делегација Безбедносно-информативне агенције, делегације СУБНОР-а Врања, Бујановца и Прешева, делегације Удружења потомака ратника Ослободилачких ратова Србије, Удружења војних пензионера, резервних војних старешина Врања и Бујановца као и Удружење српских ратних ветерана. Венце и цвеће положили су и чланови породица који су изгубили своје најдраже. Помен настрадалима служио је војни свештеник 4. бригаде копнене војске.

Подели: