Обележен Дан планете Земље акцијом „Очистимо Борино брдо“

Дан планете Земље, 22. април, студенти Високе школе примењених струковних студија из Врања заједно са својим професорима обележили су у недељу 21. априла 2019. године, акцијом „Очистимо Борино брдо“.

Пету годину заредом студенти и професори школе обележавају овај дан са жељом да укажу на проблеме загађивања животне средине и подигну еколошку свест грађана. Ове године студенти и професори били су инспирисани кампањом “Trash izazov Srbija“, која је подржана од стране Ekostar Pak i Trash Hero Beograd. Ово је прва акција у оквиру “Trash izazov Srbija“ коју студенти и професори Високе школе планирају да спроведу на територији Града Врања.

У оквиру акције „Очистимо Борино брдо“, очишћено је излетиште и прилазни пут. Прикупљено је десетак џакова различитог отпада, међу којима је било највише ПЕТ амбалаже. Ова активност студената и професора наишла је на одличан пријем код излетника који су се затекли на Борином брду као и код пролазника.

Студенти и професори Школе апелују награђане и излетнике да буду одговорни према природи и сав отпад однесу у најближи контејнер, посебно током предстојећих празника.

 

Подели: