Промоција романа „Острво монструм – Голооточко тројство“ аутора Вуксана Кнежевића

Удружење потомака ратника ослободилачких ратова Србије – Окружни одбор Врање организује промоцију романа „Острво монструм – Голооточко тројство“ аутора Вуксана Кнежевића. Промоција ће бити одржана у уторак, 23. априла у Галерији Народног музеја у Врању са почетком у 19 сати, а улаз је слободан. На промоцији ће говорити: Драгољуб Којчић директор Завода за уџбенике, Милан Бјелогрлић директор Народне библиотеке у Зрењанину, др Дејан Антић доцент на Филозофском факултету Универзитета у Нишу и Вуксан Кнежевић аутор књиге.

Роман “Острво монструм” је трилогијска синтеза ауторовог искуства као најмлађег осуђеника који је на Голом Отоку подвргнут страхотама постреволуционарног терора и његових истраживања моралних бездана у који су пропадале душе потказивача, клеветника и џелата. Трилогија захвата све стране друштвене грознице Титовог прогона неистомишљеника, али још више апсурдна страдања невиних људи и фантастичне конструкције сплетки којима их је опкољавао паук тираниде.

На промоцији ће бити речи о патњи и страдањима логораша, функционисању голооточке логорске машинерије, али и о терору титоистичког система над идеолошким неистомишљеницима и грађанском елитом некадашњег српског и југословенског друштва.

 

Подели: