Ученици Медицинске школе постигли успехе из биологије и екологије

Ученици Медицинске школе „др Изабел Емсли Хатон“ Врање, забележили су значајне резултате у областима биологије и екологије.

Ученица трећег разреда Андријана Стошић, освојила је прво место на Окружном такмичењу из биологије, Лазар Голубовић, ученик четвртог разреда, освојио је друго место и Марија Бранковић, ученица трећег разреда, освојила је треће место. Они су изборили пласман на Републичко такмичење које се одржава у Београду.

У области екологије, екипа Медицинске школе, састављена од ученика одељења 1/4, коју су чинили: Миљана Стаменковић, Доротеја Ђорђевић, Кристина Анђелковић, Никола Димић и Бојан Ристић, освојила је прво место у категорији ученика средњих школа и студената у оквиру пројекта ЕКО пакет. Екипа је од тетрапак амбалаже направила макету Еко бунара.

Фото: Медицинска школа

А у оквиру пројекта Млади еко репортери, на тему „Енергетски потенцијал“, ученица четвртог разреда Анастасија Ђорђевић, добила је Специјалну награду за рад „Енергетски потенцијал традиције“ у категорији видео записа. Предметни професор и ментор је професорка Мирјана Стаменковић.

 

 

Подели: