Нема већих задржавања на граничним прелазима

Добра вест за све путнике који српску границу прелазе данас је да пред Васкрс у путничком промету нису забележена задржавања дужа од сат времена. За сад су на свим прелазима чекања за путнике готово неосетна, мада се у поподневним сатима број возила на излазу из земље повећао, посебно на прелазима који воде ка Хрватској, Мађарској и БиХ, кажу из Управе царине.

Док је стање у путничком промету задовољавајуће, призори са терминала показују да колоне камиона на прелазима ка Хрватској и Мађарској не јењавају. На Батровцима су због успореног рада пограничних служби суседне Хрватске дуге колоне камиона и пуна међузона уобичајенипризор, па се тако током данашњег дана на излазу из земље у теретном промету чека до 6 сати.

На оближњем Шиду се из истог разлогана излазној страни чека око3 сата, о чему сведочи пуна међузона, док на улазној задржавања трају до сат времена. Због успореног рада мађарских пограничних служби, теретни саобраћај је на прелазу Хоргош и даљеотежан, а чекања на излазу из Србије трајудо 6 сати. На оближњој Келебији камиони чекају око 5 сатина излазној страни, док гужви на улазу у Србију нема.

У односу на јучерашњи дан, када се на излазу из земље чекало 4 сата, ситуација у теретном саобраћају на прелазу Ватин је нормализована. На том прелазу, као и на Градини, Прешеву, Гостуну и Сремској Рачи, задржавања су неосетна, па за путнике трају максимално до сат времена, а слична ситуација је и у теретном саобраћају.

Извор: Управа царине

Подели: