Бела пудла апсолутни победник јубиларне изложбе паса у Врању

Јубиларну, 10. Међународну изложбу паса свих раса у градском парку отворио је председник Скупштине града Дејан Тричковић истичући како је то једна од најважнијих манифестација које се организују у Врању.

– Нераскидиви је део нашег града и постала је понос Врањанаца. Популаризација кинологије је врло важна и град ће је увек подржати. Дружење са псима и уопште брига о кућним љубимцима чини нас бољим и племенитијим људима, шири љубав и склапа нова пријатељства – рекао је Тричковић.

Председник Кинолошког друштва „Шврћа“ из Врања Мића Младеновић нагласио је да Међународна изложба паса, осим што има спортско-такмичарски, туристички и привредни значај, представља и одличну промоцију града Врања. Он је одликован уверењем са значком Кинолошког савеза Србије.

– Ово је за нас круна у сваком смислу те речи јер ове године славимо јубилеј али и две и по деценије од оснивања Кинолошког друштва „Шврћа“. Највећи број излагача, доста квалитетних паса, одлично време, 5. година како радимо у сарадњи са Кинолошким савезом Македоније. Судијска листа је јака, жири компетентан и са доста искуства. Претходних дана имали смо више од 200 страних држављана – истакао је Младеновић.

Титулу апсолутног победника ове године понела је бела пудла. За допринос развоју локалне кинологије специјална плакета додељена је Јовану Коцевском, затим генералном секретару Кинолошког савеза Србије др Махмуду Ал Дагистанију, власнику одгајивачнице шнауцера Флор д Луна Нинославу Стојковићу као и Исидору Влајинцу, одгајивачу из Врања који тренутно живи у Дубаију.

Судили су Каиса-Метери Голд из Финске, Тијана Конрад из Србије, Игор Селимовић из Хрватске, Фердинандо Аснагхи из Италије, Савас Тзегас из Грчке, Слободан Настески из Македоније као и делегат Кинолошког савеза Србије Ратибор Цекић.

Најбољи пси су, према категоријама, награђени пехарима и бројним наградама, као и храном за псе.

Подели: