Поводом Празника рада и Дана Покрета социјалиста министар Вулин боравио у Врању

Посетом познатог врањског излетишта на Пржару министар одбране и председник Покрета социјалиста Александар Вулин обележио је са члановима странке и бројним грађанима Празник рада и Дан партије – 1. мај.

– Када дођеш у Врање, и увек је тако било, имаш осећај вредних, честитих, упорних људи који су у тешким временима показивали своје најбоље и најлепше лице. Ни Врањанци ни Срби где год да живе никада нису допустили да се предају, никада. Мораћемо још пуно да радимо да у Србији заиста буде боље и да буде онако како сви желимо. Чињенице показују да политика Александра Вучића даје резултате. Политика штедње и политика рада је помогла да дођу страни инвеститори и да се запосле људи. Да би Србија заиста била земља социјалне правде, што сваког првог маја себи понављамо, морамо сачувати политичку стабилност ове земље – истакао је Вулин и, како је рекао, свима који живе од свог рада честитао празник уз поруку да борба за социјално праведну Србију никада неће престати.

Министар Вулин је прокоментарисао и самит у Берлину.

– Србија је показала да је једина земља која има самосталну спољну политику, да има своје интересе и да има председника који је у стању да се за интересе Републике Србије бори и да хоће да се бори. Велике силе су показале да нису спремне на компромис, али исто тако да нису спремне да нам понуде било шта. Оне нису понудиле никакво решење, осим можда тога да Србија да свима шта год од ње траже и да не добије баш ништа зaузврат – рекао је Вулин.

У име домаћина присутнима се обратио председник Скупштине града Дејан Тричковић, који је нагласио да разарање земље и уништавање фабрика врањски радници и њихови потомци осећају и дан данас.

– Традиционално, првомајско окупљање подсећа нас на успешан период врањске индустрије, социјалне правде и период највећег развоја Врања и околине. Подсећа нас на велику земљу. Освртање уназад и жаљење нам неће помоћи. Наше је пуно право и задатак да се не задовољавамо мрвицама са стола западних земаља, већ да радом и залагањем омогућимо нова запошљавања – поручио је Тричковић.

Том приликом приређен је и богат културно-уметнички програм, који је подразумевао наступ Драгана Станковића, Иване Тасић и Слободана Јовановића као и трубаче.

Подели: