Почела манифестација “Мај – месец музике”

Традиционалну музичку манифестацију “Мај – месец музике” отворио је вечерас градоначелник др Слободан Миленковић у Музичкој школи “Стеван Мокрањац” у Врању. Манифестацију која се по деветнаести пут одржава у Врању отпочело је Вече клавира и виолончела Владимира Милошевића и Драгана Ђорђевића.

“Музичка школа поносно стоји као бренд града. У свом богатом историјaту препозната је као расадник талената. Млади нараштаји и полазници школе на сваком кораку доказују, зашто је Врање град музике. Небројана одличја и признања завређују велику пажњу и управо су она доказ да се налазимо у друштву малих виртуоза пред којима је озбиљна уметничка каријера, истакао је градоначелник др Слободан Миленковић”, на отварању манифестације.

На отварању је говорила и директорка Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Тања Близнаковски која је истакла да су се потрудили да и ове године као претходних доведу реномиране уметнике из земље и иностранства и најавила објављивање књиге о раду ове музичко – образовне установе.

Програмом је планирано тринаест тематских вечери и Међународно такмичење малих пијаниста. Биће приређено и вече кларинета, соло песме, флауте, гитаре, трубе, клавирски дуо и реситал, вече хармонике и оркестра Никола Пековић “Седам речи Христових”. Наступиће и студенти Катедре за дувачке инструменте „Филум“ из Крагујевца.

Месец музике завршава се 31. маја, када се уједно обележава и Дан музичке школе у сали Дома Војске са почетком од 19 сати. Манифестацију “Мај месец музике’’ у организацији Музичке школe “Стеван Мокрањац” и ове године финансијски су подржали Министарство културе и информисања и град Врање.

Подели: