Свечана академија у Врању поводом Међународног дана сестара

Национална асоцијација удружења здравствених радника Србије добровољна, струковна организација Удружења здравствених радника и здравствених сарадника, наставника стручних и високих школа са територије Републике Србије организује 12. маја 2019. године Централну академију у Врању поводом Међународног дана сестара.

– Организација Свечане академије је велика част и понос наше регионалне подружнице Националне асооцијације удружења здравствених радника Србије после непуне године од оснивања у Пчињском округу. Истовремено то је и велика обавеза као и наш задатак да професији медицинске сетре у потпуности повратимо значај и место које јој заслужено припаду у друштву као једном од стубова медицине. Утицај медицинских сестара и техничара на оздрављење пацијената и на њихов свеукупни опоравак је од изузетног значаја. Медицинске сестре и техничари обављају племенит, хуман, изузетно одговоран и тежак посао и истовремено на најнепосреднији начин брину о људима, деци, нашим најстаријим грађанима онда када им је најтеже – рекла је Јасмина Ристић, председница НАУЗР-а за Пчињски округ.

Управљање људским ресурсима на Клиници за неурологију Клиничког центра Крагујевац је препоручена тема коју ће у Врању презентовати свс Наташа Јевтовић.

Уз свечани програм Национална асоцијација удружења здравствених радника Србије доделиће награде и признања медицинским сестрама (техничарима) које су својим залагањем допринеле унапређењу струке.

Подели: