Усвојен програм манифестације „Врањско културно лето 2019.“

На састанку Организационог одбора културно – туристичке манифестације „Врањско културно лето 2019.“, којим је председавао градоначелник др Слободан Миленковић, усвојен је програм манифестације, којим су предвиђени бројни догађаји од маја до септембра.

Током маја биће одржани „Мај месец музике“, Дечји фестивал „Време радости“, затим Дечја ликовна колонија као и манифестација „Музеј у мају – од десет до десет“. У јуну ће бити обележена слава Града, Духовски понедељак, а Јавна библиотека „Бора Станковић“ пригодним програмом прославиће 140. година од оснивања. Ни овог лета неће изостати предтакмичење фрулаша „Златна фрула југа Србијe“, као ни Међународни фестивал пантомиме „P(h)antomfest“, а планиран је и Видовдански концерт. Већ по традицији Врање ће у јулу бити домаћин сликарима који ће стварати у оквиру Међународне ликовне колоније „Врање 2019.“, као и Међународне смотре фолклора чији ће домаћин бити „Севдах“. Биће организован и Меморијал „Бакија Бакић“, док ће у Врањској Бањи бити одржан „Кесер фест“.

Традиционални „Piano summer“ фестивал планиран је у августу, а месец дана касније Светски дечји фестивал анимираног филма „Златни пуж“. У Врањској Бањи бројним садржајима биће обележено „Бањско културно лето“. Сви програми у оквиру Врањског културног лета са прецизним датумима и сатницама биће накнадно објављени.

Извор: Градски сајт

Подели: