Служба за физикалну медицину и рехабилитацију у новом руху

У Здравственом центру Врање званично су отворене нове реновиране просторије у којима ради Служба за физикалну медицину и рехабилитацију.

-Преласком Службе трансфузије и Службе патологије у нови Хируршки блок стекли су се услови за пресељење физикалне медицине у новим реновираним просторијама. На иницијативну запослених и начелника Службе за физикалну медицину да ове просторије адаптирају, кренуло се у реализацију те идеје и уз помоћ донаторауспело се у томе, рекла је др Љиљана Антић директорка ЗЦ Врање.

Начелник физикалне медицине др Драгиша Михајловић захвалио се менаџменту Здравственог центра, свим запосленима на овом одељењу и спонзорима који су помогли реновирању просторије у којима сада ради Служба за физикалну медицину и рехабилитацију.

-Посебно сам задовољан што смо после 40 година рада добили посебну просторију која је намењена искључиво бебама и деци до три године, рекао је др Михајловић.

-Ученици са физиотерапеутског смера Средње медицинске школе „Др Изабел Емсли Хатон“ у Врању дали су велики допринос приликом реновирања и уређивања нових просторија Службе за физикалну медицину и рехабилитацију, рекао је др Саше Ђорђевића управник Опште болнице Врање.

-Служба за физикалну медицину и рехабилитацију пресељењем је добила већи и конфорнији простор за рад са пацијентима, рекао је Милан Костић главни техничар Опште болнице у Врању.

У Служби за физикалну медицину и рехабилитацију ради четири лекара а остало су виши техничари и средњи терапеути, што је по мишљењу др Драгиша Михајловића начелника физикалне медицине, недовољан број медицинског особља. У овој Служби дневно се прегледа око стотину пацијената док 200 њих прође терапију код физиотерапеута.

 

 

 

 

Подели: