Успех каратиста Феникса у Зрењанину

Друга утакмица баража за попуну Прве лиге Србије у малом фудбалу, која је требало да се одигра у недељу, играће се вечерас у Спортској хали Младост у Бујановцу. Састаће се екипе домаћина Зуфа, која је била пласирана на другом месту Друге Футсал лиги и десетопласирани тим Прве лиге, Врање. Због реорганизације лига у малом фудбалу за наредену сезону, јер се смањује број клубова, екипа Врања је као освајач десетог места на табели морала у бараж. У првом мечу, који је одигран прошле недеље у Врању, прволигаш је победио, резултатом 5:2 и повео у серији са 1:0. Друга утакмица на терену Зуфа, требало је да се одигра у недељу, али је одложена због болести неколико играча врањског тима. Тај други меч, који се игра вечерас може да буде и последњи а не мора. Ако победе Врањанци, резултат ће бити 2:0 у серији и они ће остати у Првој лиги и за наредну сезону. Ако победи Зуфо, играће се трећи меч наредног викенда у Врању који одлучује ко ће у елиту српског малог фудбала.

На државном првенству у каратеу и на Кохаи купу, који је одржан у склопу истог такмичења, каратисти Феникса из Врања постигли су добре резултате. Из врањског клуба наступило је 10 такмичара, а  у конкуренцији за Државни шампионат, Милош Стојановић је освојио треће место.

На Кохаи купу, прва места су освојили Луна Митровић и Огњен Илић, док је другопласирани био Никола Тасић. Мешовити ката тим у саставу: Маша Дончић, Вук Тотић и Огњен Илић били су први, док је женски ката тим Феникса освојио друго место на турниру у екипној конкуренцији. Следећи наступ каратиста Феникса биће на првенству у Чешкој.

Одбојкашки савез Србије објавио је листу клубова за предстојећу сезону у одбојкашким лигама Србије. Клубови који су стекли право учешћа у шампионатима морају да се пријаве за такмичења у одређеном року. Прва лига у мушкој и женској конкуренцији је смањена за два клуба па ће бројати 10 уместо досадашњих 12 тимова. У Првој лига за сениорке, у којој је женски Одбојкашки клуб Врање, играће још и Динамо из Панчева, Раднички и Рода из Београда, Омладинац из Нових Бановаца, Смедерево, Спартак из Љига, Србијанка из Ваљева, Срем из Сремске Митровице и Таково из Горњег Милановца. У прве три лиге у Србије, међу 30 клубова, први најближи клуб Врању је Смедерево, јер из овог дела Србије нема ни једног клуба.

Подели: