Дан Високе школе примењених струковних студија у Врању

Свечаном  академијом обележен је Дан Високе школе примењених струковних студија у Врању. Том приликом уручене су дипломе студентима и захвалнице предузећима и компанијама са којима Школа има дугогодишњу сарадњу.

Како је истакла Љиљана Ђорђевић директорка Високе школе примењених струковних студија у Врању, струка се у овој установи предаје већ 45 година.

-Данашњи дан, није само прослава трајања, овај дан пружа добру основу за промишљање будућих корака у изазовима који нас чекају и достигнућима којима стремимо. Са посебним уважавање истичем чињеницу да већ 45 година знање, искуство и креативност, улажу генереације студената, наставника и свих запослених доприносећи развоју школе. Јубилеј јесте пријатно признање трајања али истовремено и обавеза да се осврнемо и вреднујемо постугнуте резултате и да на бази њих изнова промишљамо континуитет квалитета, јер само тако можемо остати део једног афирмисаног феномена образовања и науке у простору у коме живимо, рекла је др Љиљана Ђорђевић директор Високе школе примењених струковних студија.

-Висока школа примењених струковних студија је један од образовних стубова Града Врања. 45 година је респектабилна бројка и ова школа је толико дуго један од стубова образовног система у нашем граду. Желим да још дуго, дуго трајете и наставите са једном од најважнијих мисија, а то је образовање и едукација младих људи, будућих носилаца развоја овог града. Студентима желим пуно успеха у школовању и стицању нових знања. Образовање је континуиран процес, који треба стално да се надограђује и развија. Желим вам да се након завршетка студирања, запослите овде и дате свој допринос развоју нашег града. На подршку и помоћ локалне самоуправе увек можете рачунати, рекао је Ненад Антић заменик градоначелника.

 

Подели: