Кроз Грделичку клисуру од викенда ауто-путем

Јужни крак Коридора 10 од Мађарске до Северне Македоније комплетно је завршен и у суботу 18. маја свечано ће бити пуштен у саобраћај чиме се после 30 година практично завршава изградња Коридора 10. Председник Републике Србије Александар Вучић сутра ће присуствовати отварању јужног крака Коридора 10 на траси кроз Грделичку Клисуру. Са извођачима радова разговараће председник Вучић, премијерка Ана Брнабић и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. Председник Александар Вучић обратиће се грађанима у 20 часова на платоу испод моста Врла када ће свечано бити отворен јужни крај Коридора 10.

-На тим деоницама је уграђено 250 хиљада тона асфалта, склоњено 650 хиљада кубика камена, изграђена два тунела и 33 моста, укључујући и два највиша моста у Србији, измештане су железничка пруга и речно корито да би се изградио ауто-пут, рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић.

О значају ове деонице говорио је на недавно одржаној конференцији за новинаре Славиша Булатовић председник Гро СНС у Врању, који је позвао заинтересоване грађане Врања да присуствују овом значајном догађају за југ Србије.

-Ово је најбитнији пројекат за град Врање и за југ Србије у овом тренутку и позивам све заинтересоване грађане да присуствују отварању јужног крака Коридора 10, рекао је Булатовић.

 

 

 

 

Подели: