Свечано отварање јужног крака Коридора 10

Пре самог пуштања у саобраћај јужног крака Коридора 10 на траси кроз Грделичку клисуру председник Србије Александар Вучић са сарадницима обишао је кључне тачке на овој деоници и разговарао са представницима дипломатског кора, финансијских институција и извођача радова.

У обраћању јавности, председник је рекао да ће овај ауто-пут привући инвеститоре али и омогућити грађанима Србије да боље упознају своју отаџбину за кратко време.

-Отварање Коридора 10 прилика је да упознамо боље своју земљу. Многа дивна места нам постају ближа, људи за кратко време могу да упознају своју отаџбину, поручио је председник истичући и значај коридора за економију и привлачење инвестиција.

Ово ће бити прилика не само за добар транзитни саобраћај, већ и прилика да упознамо своју земљу боље. Показали смо да најтеже проблеме можемо да решавамо. Честитао сам људима у Влади Србије на огромном успеху а посебно радницима. Ово ће се памтити јер је најтежи део пута у целој Србији који су сви прескакали. Ухвтили смо се у коштац са највећим проблемима и успели да их савладамо. Овај ауто пут није само важан због његове лепоте, већ је важан због инвеститора који ће долазити у нашу земљу. Завршетак источног крака требало би да буде на лето, када ће цео Коридор 10, главни међународни путни правац кроз Србију, бити коначно завршен.

На деоници дугој 26,3 километра градили су се мостови, вијадукти, петље, галерије. Пробијали су се тунели, стабилизовале косине које су задале највише проблема. Радови на косинама биће настављени и наредних неколико месеци, али то неће утицати на саобраћај, рекао је Вучић.

Делегација Србије аутобусом обишла је Коридор 10. Код петље Предејане делегацију су дочекали локални челници. Премијерка Ана Брнабић је рекла да је поносна на овај подухват.

-Данас се Србија симболично повезује са Европом, где јој је и место, рекла је премијерка.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обратила се код Моминог Камена представницима извођача радова и алпинистима.

-Грделица шаље поруку да Србија жели да се повезује, да се развија, да је модерна. Верујем да је овај пут почетак свега онога што ћемо у будућности урадити, рекла је министарка.

Делегација је прошла кроз тунел Манајле, као и представници компанија које су градиле ову деоницу. Председник Вучић је разговарао са дипломатама који су претходно дошли на овај део Коридора.

 

Подели: