Традиционална манифестација „5+ дан“ одржана у ОШ „Светозар Марковић“

У ОШ „Светозар Марковић“ у Врању, одржана је седма традиционална манифестација „5+ дан“. Циљ ове манифестације је да се једном годишње изађе из свакодневног школског амбијента и да двориште постане једна заједничка учионица, да се подстакне креативност ученика, промовишу права детета и мултикултуралност.

Манифестација  „5+ дан“  је јако значајна за децу предшколског узраста, јер им школу приближава  кроз игру и забаву и помаже им да се лакше адаптирају на нову средину, кажу из ОШ „Светозар Марковић“ у Врању.

Ове године програм је био богат и разноврстан. Реализована је акција Ученичког парламента из пројекта „Образовање за права детета“ – „Пренеси своје знање, ни више ни мање“, подељене су дипломе најбржима на кросу РТС-а и најбољима на конкурсу Дечјег савеза града Врања „Најлепша мама на свету, моја мама“, израђен је мурал у сарадњи са Школом за основно и средње образовање „Вуле Антић“, секција роботике и програмирања представила је свој рад.

Такође, били су постављени штандови са слаткишима, реализована је креативна радионица „Музикотека“, математика кроз игру, читалачки клуб, 5+ еко патрола, жива библиотека, као и изложба награђених стрипова ученика. Одржани су и спортски сусрети, надметања у фудбалу, кошарци и одбојци.

 

Подели: