Рукометаши Врања 1957 поразом завршили сезону

На завршетку сезоне, пораз су доживели рукометаши Врања у Прокупљу. Рукометашице су изгубиле од Јагодине, док су кошаркаши Пантера победили у Печењевцу.

Поразом су рукометаши Врања 1957 завршили не тако успешну такмичарску сезону у Супер Б Исток – Запад лиги. Изгубили су у Прокупљу од Топличанина, резултатом 26:17, полувреме 11:9. Домаћин је био бољи током читавог меча и заслужено је савладао рукометаше Врања. У тиму Топличанина најефикаснији са 7 голова био је Стефановић. У тиму Врања по 4 гола постигли су Јовановић и Петровић. Врање 1957 је шампионат завршило на 8. месту табеле са 19 бодова. Исто толико бодова сакупио је и Топличанин на 7. месту али је у међусобном скору бољи од врањског клуба. Врање 1957 из 22 меча остварило је 9 победа, 12 утакмица су изгубили, док су само једном играли нерешено. Прво место освојила је лесковачка Дубочица, која је нови Суперлигаш.

Рукометашице у Првој лиги Исток играле су мечеве 20. кола. Врање је изгубило на домаћем терену од другог тима Јагодине, резултатом 27:26, полувреме 13:11 за врањски тим. Помало изненађујући пораз врањских рукометашица, које су имале игру и резултат у првом полувремену, али су попустиле у финишу меча и изгубиле су бодове. У 44. минуту било је 19:19 да би гошће из Јагодине до краја меча успеле да сачувају минималну предност. У тиму Врања најефикаснија је била Анђелковић са 8, док је Смиљковић постигла 7 голова. Ристић је у тиму Јагодине постигла 8 погодака. Врање је на 5. месту са 24 бода а у 21. колу игра у Лесковцу са Дубочицом.

У другом колу Треће кошаркашке Регионалне лиге, кошаркаши Пантера из Врања победили су Моравац у Печењевцу, резултатом 81:66. У борби за пласман у Другу Регионалну лигу, врањски кошаркаши остварили су другу победу. У групи ван конкуренције, други тим Мораве победио је Радан у Лебану са 66:51, док је Радник у Сурдулици савладао Јабланицу из Медвеђе, резултатом 81:45.

Подели: