Нови успех за Богдана Стефановића у Тршићу

У Тршићу је у суботу 25. маја одржано је Републичко такмичење из српског језика. Због преклапања датума републичких такмичења, за поједине ученике у Тршићу је организовано и такмичење из географије. Међу тим ученицима нашао се и Богдан Стефановић. Он је постигао запажене резултате, из српског језика освојио је треће место, а из географије од укупно 100 поена имао је 92. Стефановић је првак државе из историје, а на Републичком такмичењу из француског језика пласирао се на пето место.

-Овај скромни и талентовани ученик каже да се упоредо спремао за такмичења иако област и градиво које је припремао није било ни приближно исто. Богдан тврди да поред великог труда и одрицања, уколико се време добро испланира , може све да се постигне – каже се у саопштењу ОШ „Светозар Марковић“.

-За све моје успехе заслужни су и професори који су имали довољно стрпљења  и времена да ми често и након часова објасне све што ме занима – рекао је Богдан.

Професори ОШ „Светозар Марковић“ из Врања кажу да се не сећају да су последњих година имали талентованијег ђака.

-Богдан је свестран и талентован ђак, који је успео да чак на  четири републичка такмичења освоји награде. Пред њим је светла будућност и надамо се да ће то да препознају професори у средњој школи и да ће људи који се баве образовањем наћи начина да га награде и помогну у његовом даљем раду – истичу његови професори.

Извор: ОШ „Светозар Марковић“ Врање

 

Подели: