Музичка школа “Стеван Мокрањац” обележила 40 година рада

Музичка школа “Стеван Мокрањац” у Врању обележила је Дан школе и 40 година свог рада и постојања концертом и промоцијом књиге о раду ове образовне установе у Дому војске у Врању. Обележавањем Дана школе уједно је завршена манифестација “Мај, месец музике”.

На самом почетку минутом ћутања одата је пошта недавно преминулој наставници виолине Деси Давидовић, која је својим педагошким резултатима оставила значајан траг у историји Музичке школе.

Фото: Врањска плус

Присутнима се на прослави Дана школе обратила директорка Тања Близнаковски Јовановић која је између осталог говорила о успесима школе:

– Иза нас је свакако једна од најуспешнијих школских година током које су наши ученици и наставници освајали бројне награде и признања на националним и међународним такмичењима. Будући да би набрајање свих награда био подухват који би превазилазио оквире мог обраћања, навешћу само то да су током ове школске године, ученици наше школе освојили 8 лауреата, 38 првих, 24 других и 3 треће награде – рекла је Јовановићева.

 

Приказан је промо филм о књизи која говори о четири деценије дугом раду ове образовне установе која је тим поводом издата. Уследио је концерт професора и ученика Музичке школе “Стеван Мокрањац”. Аранжман је урадио наставник хармонике који се нашао и у улози диригента Небојша Јаћимовић. Композиције је публика богато награђивала аплаузима. Након концерта уследио је свечани коктел.

Подели: