Миленковић део делегације Српске напредне странке која борави у Кини

Српска напредна странка наставља продубљивање политичке и економске сарадње са Комунистичком партијом Кине у оквиру стратешког партнерства Србије и Кине. Тим поводом делегација СНС борави у вишедневној студијској посети Кини на позив Централног комитета Комунистичке партије Кине ради додатног унапређења међупартијске сарадње која је договорена након последње посете председника Александра Вучића Кини.

У делегацији, коју предводи потпреседник Главног одбора СНС Марко Ђурић, поред чланице Председништва Ирене Вујовић и члана Председништва и потпредседника Извршног одбора Дамира Зобенице су и чланови Главног одбора ове највеће политичке опције међу којима је и потпредседник ГрО СНС у Врању др Слободан Миленковић.

Током ове посете делегација СНС имаће прилику да се упозна са организационом структуром и начином деловања Комунистичке партије Кине од централног до локалног нивоа, као и да сазна више о мерама и програмима које спроводи у циљу искорењивања сиромаштва, али и убрзаног развоја кинеског друштва, чији резултати говоре о фасцинантном успеху кинеског руководства и лидерској позицији Кине у свету.

На почетку посете делегација се у Вухану састала са Еркењијангом Тулахоном, министром Уједињеног фронта и сталним чланом комитета Комунистичке партије Кине провинције Хубеи, са којим је договорен наставак свеукупне сарадње са посебним нагласком на унапређењу економских и културних односа Србије и провинције Хубеи у којој живи 61 милион становника.

Подели: