Почело Бањско културно лето – организатори припремили богат програм

У Врањској Бањи почело је обележавање традиционалне манифестације „Бањско културно лето“ коју је свечано отворио председник ове општине Драган Сентић. По његовим речима и овог лета грађане најтоплије бање у Европи очекује богат културни програм различитог садржаја.

– Поводом 2. јуна Дана бања Србије, традиционално обележавамо почетак Бањског културног лета у оквиру кога ће бити организовано Дечје културно лето које почиње 8. јуна и трајаће до 1. јула. Сваког викенда наши најмлађи ће моћи да учествују у програму које је организовала Градска општина у сардњи са Друштвом српских домаћина. Биће одржани шаховски турнир, ликовна радионица, обележен Дан екологије и спортски дан итд. Биће доста добре забаве и позитивне енергије – рекао је Сентић.

Традиционално такмичење фрулаша регионалног карактера биће одржано 21. јуна у сарадњи са Народним универзитетом из Врања.

-Очекује нас и традиционална културно туристичка манифестација „Дани каранфила“. Биће организована такмичења у припремању старих српских јела и ловачких и риболовачких специјалитета, маскнебал за децу за који сваке године влада све веће интересовање. Гостоваће еминентни извођачи са наше музичке сцене и наравно централни део ове манифестације биће посвећен избору за најлепшу девојку. И ове године, за све учеснице биће обезбеђене вредне награде – истакао је Сентић.

У оквиру Бањског културног лета биће организован и међународни фестивал фоклора на коме ће учествовати гости из Бугарске, Македоније и Грчке.

Првог дана ове традиционалне манифестације на платоу испред Специјалне болнице наступало је КУД „Врелац“ које је извело игре из Врања и Србије. Отварању је присуствовао и народни посланик Славиша Булатовић.

Подели: