Кристијан Стошић освојио полумаратон у Вуковару

Aтлетичари Врањских маратонаца у дане викендa учествовали су на две трке у Охриду у Северној Македонији и Вуковару у Хрватској. Кристијан Стошић је на првом полумаратону у Вуковару освојио прво место са временом 1 сат 16 минута и 38 секунди. У женској конкуренцији победила је атлетичарка Инес Јозић. Учествовало је 850 такмичара из Балканских земаља. А на трци у Охриду учествовали су Саша Ћуковић и Срђан Декић, који су истрчали међународну трку у дужини од 10 километара. Наредног викенда, врањски атлетичари трчаће у Струмици.

Фудбалски клуб Радник из Сурдулице, добио је од Фудбалског савеза Србије новчана средства за реновирање травњака на свом стадиону у Сурдулици. Овај спортски објекат биће функционалнији када му се промени зелени тепих на коме ће се играти мечеви Супер лиге Србије у фудбалу у сезони 2019/2020. Најпре ће се скинути постојећа трава, која ће се заменити новом а урадиће се и дренажа терена и инсталираће се прскалице за наводњавање. После овог сређивања терена у Сурдулици, домаћин Радник а и све гостујуће екипе имаће максималне услове за играње утакмица.

У 3. Регионалној кошаркашкој Летњој лиги, одиграно је за викенд непотпуно четврто коло шампионата. Врањски клуб „Пантери“, требао је да игра меч у Блацу са екипом „Зоне Бојс“, али је он одложен и играће се у неком другом термину.

У групи Б, кошаркаши другог тима Мораве у Владичином Хану су победили Јабланицу из Медвеђе, резултатом 80:61. Други наш представник у овој групи. Радник из Сурдулице, играо је у Лебану са Раданом, али овај меч још увек није регистрован. За викенд су на програму нове утакмице, Пантери играју у недељу у Врању са Моравцем из Печењевца, док се сутра у 19 сати у Сурдулици састају други тимови Радника и Мораве.

Престижни семинар за кошаркашке тренере, Београдска клиника, одржаће се 29. и 30. јуна у дворани Ранко Жеравица на Новом Београду. Удружење кошаркашких теренера Србије и овога пута је обезбедило светска тренерска имена, која ће имати предавања за тренере наших клубова а и клубова широм региона. Предавачи ће бити два НБА тренера, Стен Ван Ганди и Игор Кокошков. Амареиканац, Ганди је тренирао НБА лигаше, Мајами Хит, Орландо Меџик и Детроит Пистонс, док је Кокошков од 2000. године радио као помоћни тренер многих америчких клубова. Он је био тренер репрезентација Грузије и Словеније са којом је освојио титули првака Европе. Тренутно ради као први тренер Финикс Санса. Поред њих, предавачи на клиници биће и тренер Црвене Звезде, Милан Томић и кондициони тренер Звезде, Алексанар Лукман. Овај семинар је обавезан за све тренере у Србији, као услов за стицање дозволе за рад у клубовима за наредну кошаркашку сезону.

Подели: