Последње коло по групама на турниру „Врање футсал 2019“ игра се вечерас

Због невремена, утакмице последњег кола по групама на турниру у малом фудбалу, померене су за вечерас. Семинар за рукометне тренере одржаће се у недељу у Нишу. А за викенд се играју утакмице последњег кола шампионата у фудбалској Зони Југ.

Летњи турнир у малом фудбалу, футсал Врање 2019, улази у завршну фазу. Под покровитељством Града а у организацији Спортског савеза Града Врања, турнир је окупио 14 екипа подељених у 4 групе. До сада су одигране утакмице по групама, осим мечева последњег кола, који су требали да се играју синоћ, али су због кише померени за вечерас. Мечеви се играју на отвореним теренима Економске школе па је јучерашње невреме одложило утакмице. Већ су познати неки четвртфиналисти и то су екипе Кофи тајм и Адриа. Осталих 6 тимова учесника четвртфинала биће познати вечерас после одиграних утакмица. Четвртфинале се игра у четвртак, полуфинални мечеви су на програму у петак од 19 сати, док се утакмица за треће место игра у суботу у 20 сати а финале је на програму од 21 сат.

По завршетку шампионата у свим спортовима организију се семинари за тренере, као припрема за наступајућу сезону. Рукометни савез Србије у недељу организује семинар за рукометне тренере у Нишу. Ово је обавезан семинар за оверу лиценце за наредну сезону за све тренере прве и друге категорије. Биће одржана 4 предавања са актуелним темама за сениоре и млађе категорије. Семинар је обавезан за тренере из Борског, Зајечарског, Пиротског, Топличког, Јабланичког, Пчињског, Расинског и Нишавског округа.

За викенд се завршава шампионат у фудбалској Зони Југ, мечевима 30. кола. Око пласмана у лиги је све познато, који клубови ће испасти а ко је  првак лиге, односно нови члан Српске фудбалске лиге група Исток. Првак је Власина из Власотинца, која је у финишу сезоне претекла на табели Пчињу из Трговишта и од лета ће играти у Српској лиги. Интересантно је то да је Пчиња изгубила прво место а самим тим и пласман у Српску лигу не на терену него за зеленим столом, због наступа играча са парним картонима. Из лиге испадају у регионални ранг Јабланица из Медвеђе и Младост из Босилеграда, која је била дебитант у лиги.

 

Бубањ.

Подели: