Кошарка: Радник у Сурдулици савладао Мораву из Владичиног Хана

У утакмици 6. кола Треће мушке Регионалне кошаркашке лиге, Радник је у Сурдулици савладао Мораву из Владичиног Хана.

Некада Летња кошаркашка лига, добила је у овој сезони нови назив, Трећа Регионална лига, улази у завршну фазу. Првак ове лиге у званичној конкуренцији стиче право уласка у Другу зимску Регионалну лигу. Лига се игра у две групе за пласман и ван конкуренције. У групу за пласман се налазе три клуба, Пантери из Врања, Моравац из Печењевца и Зоне Бојс из Блаца. Већ се зна првак, то су Пантери из Врања, који имају још утакмицу са Моравцем у недељу у Врању. Они ће обезбедити улазак у виши ранг, јер остале две екипе нису дорасле оваквом такмичењу. Врло интересантно је у групи ван конкуренције у којој играју резервни тимови трећелигашких клубова, Мораве из Владичиног Хана, Радника из Сурдулице, Радана из Лебана и Јабланице из Медвеђе.

Синоћ су у дербију кола, у мечу који је одлучивао о прваку, кошаркаши Радника победили у Сурдулици Мораву из Владичиног Хана, резултатом 90:57, по четвртинама 22:14, 17:14, 25:17 и 26:12. Овом победом Радник је обезбедио прво место на табели, јер је у међусобном сусрету бољи од Мораве. Остала два клуба, Радан и Јабланица су изгубили од Ханчана и Сурдуличких кошаркаша, па ће Радник бити првак. На мечу са Моравом, сурдулички кошаркаши су доминирали током читавог меча и заслужено су победили. Најефикаснији у редовима Радника и на целом мечу био је Анђеловић са 33 постигнута поена. Највише кошева у Морави дали су Пешић и Цветковић по 19.

Летњи турнир у малом фудбалу, Врање 2019, улази у завршну фазу. Синоћ су одиграни мечеви последњег кола у групној фази такмичења а вечерас су на програму  утакмице четвртфинала. Елиминациона фаза турнира почиње у 18 сати утакмицом између екипа Адрие и Дружине. У осталим мечевима састају се: Кенда – Гоша комерц, Кофи тајм- Боки стил и Стари бунар – Вила Рај. Победници играју сутра у полуфиналу а у суботу су утакмице за треће место и финални меч. Сви мечеви се играју на отвореним теренима Економске школе у Врању а у случају кише у сали ове школе.

Подели: